Chestionar privind satisfacția pasagerilor
InfoCons

ROMATSA va asigura suportul pentru serviciile de trafic aerian ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav

Un pas important în proiectul Aeroportului. Consiliul Județean Brașov a încheiat protocolul de colaborare cu Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., al cărui obiect este asigurarea serviciilor suport pentru dezvoltarea și operarea viitorului Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG). Documentul a fost semnat de Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și de Mircea Boștină, directorul general al ROMATSA, într-un cadru festiv, după ce textul protocolului fusese în prealabil aprobat de plenul Consiliului Județean Brașov, întrunit în ședință extraordinară la finele săptămânii trecute.

 „8 martie 2019 este o zi istorică pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. De azi înainte nimeni nu mai poate pune la îndoială viabilitatea proiectului nostru, din moment ce am semnat protocolul cu ROMATSA, document care ne asigură suportul pentru dezvoltarea şi operarea Aeroportului. Aeroportul Brașov poate funcționa doar dacă dispune de servicii de navigație aeriană (ANS – Air Navigation Services). În baza acestui protocol, echipa CJ Brașov care implementează proiectul și specialiștii ROMATSA vor elabora cerinţele operaţionale, tehnice şi de siguranţă pentru comunicaţie, navigaţie şi supraveghere în domeniul aeronautic (CNS – Communication, Navigation, Surveillance), turn de control, precum şi serviciile meteorologice (MET) care împreună alcătuiesc infrastructura pentru ANS. Acest protocol ne deschide și oportunitatea de a avea ROMATSA ca furnizor ANS, în baza unei înțelegeri ulterioare. De asemenea, în baza protocolului vom colabora cu EUROCONTROL în elaborarea unei analize cost-beneficiu, în vederea identificării soluţiei optime pentru infrastructura necesară serviciilor de navigaţie aeriană”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Directorul general al ROMATSA, Mircea Boștină, a menționat că „va fi multă muncă în acest proiect, dar ne-am asumat-o. Ştim că vor fi şi multe costuri, ştim cam cât va dura până va ieşi profit, dar o facem cu drag, fiindcă ştim cât a durat de când nu s-a mai făcut un aeroport de la zero în România. Efectul benefic al acestei investiţii se va simţi nu doar pentru noi, ci şi pentru toată economia din zona aeroportului“. Pentru directorul ROMATSA, Aeroportul Braşov reprezintă „o provocare” în ceea ce priveşte soluţiile de navigare şi coordonare, dată fiind poziţionarea acestuia între munți, dar este convins că investiţiile care vor fi realizate vor permite ca traficul aerian să se desfăşoare în orice condiţii meteorologice.

Sari la conținut