Chestionar privind satisfacția pasagerilor
InfoCons

În această lună încep lucrările la Terminalul Aeroportului Internaţional Braşov!

 

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au semnat vineri, 6 martie 2020, recepția Proiectului Tehnic aferent construirii terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov, conform contractului de proiectare și execuție pe care îl derulează Asocierea BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA, începând cu data de 21 august 2019.

Urmează transmiterea ordinului de începere a lucrărilor, organizarea de şantier şi startul construcţiei terminalului pe amplasamentul de la Ghimbav.

Evenimentul a fost prezentat de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi de specialiştii asocierii BOG’ART – UTI, Ionuţ Ioniţă şi Iulian Florea, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai fost prezenţi primarul George Scripcaru, prefectul Cătălin Văsîi şi ministrul secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Mihail Veştea.

Autoritatea contractantă a recepționat un proiect unitar, pentru un terminal cu o suprafață desfășurată totală de 12031 mp, care reflectă fluxurile de pasageri și bagaje impuse de autoritățile avizatoare. Proiectul tehnic respectă în totalitate conceptul de terminal realizat de arhitectul Dorin Ştefan şi aprobat în plenul Consiliului Judeţean, cu elementele arhitecturale specifice zonei Braşovului care conferă unicitate proiectului, după cum a explicat Ionuţ Ioniţă, manager de proiect Bog’Art.

Constructorul a confirmat că are pregătite resursele materiale, umane şi financiare pentru atacarea lucrării, imediat după lansarea ordinului de începere. Astfel, în primele luni, pe şantierul terminalului vor fi mobilizaţi între 30 – 50 de muncitori, urmând ca din luna a patra, progresiv, numărul acestora să crească, în aşa fel încât să se ajungă la o mobilizare de 250 de oameni, iar lucrarea să se desfăşoare cu respectarea întru totul a graficului de execuţie.

Soluțiile tehnice prezentate de proiectant au fost adaptate la condiționalitățile din teren, astfel încât durata de execuție a terminalului a fost stabilită la 11,5 luni. În condițiile în care CJ Brașov va da ordinul de începere a lucrărilor pe 16 martie, se preconizează ca procesul-verbal de recepție la finalizarea construcției terminalului să fie semnat pe 1 martie 2021.

Potrivit graficului de execuţie prezentat de Ionuţ Ioniţă, în această lună va avea loc organizarea de şantier, infrastructura fundaţiei va fi realizată în cursul lunii mai, construcţia propriu-zisă (inclusiv cu faţadă şi acoperiş) va fi terminată în toamnă, iar în sezonul rece se va lucra la instalaţiile interioare şi la finisaje. Iulian Florea, reprezentantul UTI Grup, a adăugat că echipamentele electronice de securitate care vor dota terminalul, în valoare de 3 milioane de euro, au fost deja comandate în Germania, livrarea lor urmând să se facă în cursul lunii septembrie.

„Condiţionalităţi de natură obiectivă au determinat această decalare a încheierii lucrărilor de construcţie a terminalului, însă avem asigurările constructorului că termenele prezentate astăzi vor fi respectate. 90% din lucrările la infrastructura Aeroportului Internaţional Braşov vor fi terminate în acest an, iar în vara anului 2021 vom putea avea primul zbor programat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

Sari la conținut