Chestionar privind satisfacția pasagerilor
InfoCons

Zi istorică pentru proiectele investiționale ale județului Brașov. Președintele CJ a semnat contractul pentru proiectarea și construirea Terminalului de pasageri al AIBG

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a semnat astăzi un contract de lucrări esențial pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Este vorba despre contractul cu Asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA, pentru obiectivul „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații Obiectul Terminal de pasageri”.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care au fost invitați prefectul Marian Rasaliu, primarul Brașovului George Scripcaru, consilierul județean Kovács Attila, alături de reprezentanții asocierii de firme.

Proiectarea și execuția Terminalului de pasageri al AIBG

Așadar, în urma deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care a respins contestația depusă de firma Construcții SA Sibiu – cea care inițial fusese declarată câștigătoare a realizării terminalului, și după opt luni de la demararea procedurilor de achiziție aferente realizării acestui obiectiv, conducerea CJ Brașov a primit undă verde să încheie contractul pentru Terminalul de pasageri cu Asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA. Contractul are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), iar cele trei firme asociate au la dispoziție 12 luni pentru a executa prevederile contractului (trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan.

Amintim că specialiștii CJ Brașov și cei ai IPTANA SA au stabilit toate detaliile necesare obținerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanții SRI, ai Poliției de Frontieră și ai Direcției Vamale. Cele trei instituții au impus alocarea unor spații suplimentare și achiziția unor echipamente de securitate pentru funcționarea în bune condiții a aeroportului și pentru desfășurarea activităților specifice acestora.

Date tehnice ale Terminalului:

Suprafața construită terminal: 4092 mp

Suprafața subsol: 3113 mp

Suprafața parter: 4092 mp

Suprafață etaj:  4575 mp

Aria desfășurată: 11780 mp

Volum: 64775 mc

Înălțime subsol: 4,30-4,20 m

Înălțime parter: 5,95 m

Înălțime etaj: 4,05-7,27 m

Suprafață terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere:  510 mp (spre parcarea publică pe laturile nord-est și sud-vest)

Sari la conținut