Chestionar privind satisfacția pasagerilor
InfoCons

Achiziția proiectării și construirii Terminalului de Pasageri al AIBG a fost contestată la CNSC

Procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanți, finalizată în data 13 mai prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fost contestată.

În data de 23 mai, la expirarea termenului legal de contestații, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, clasată pe locul doi, a transmis o contestație la sediul Consiliului Județean Brașov și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). În document se precizează faptul că firma a depus la CNSC cauțiunea prevăzută de lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, în valoare de 220.000 lei.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul CNSC, o zi mai târziu a fost depusă o contestație și din partea ocupantei locului al treilea, firma KESZ Construcţii România SRL din Cluj-Napoca, această contestație nefiind primită și la Consiliul Județean.

„Este regretabil faptul că aceste contestații ne țin pe loc în demersurile de realizare a Terminalului de pasageri, în condițiile în care întreaga procedură de achiziție a fost monitorizată şi verificată de ANAP, iar câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la preţul cel mai scăzut. În această situație, ultimul cuvânt îl vor avea forurile competente în soluționarea contestațiilor. Noi sperăm că blocajul nu va dura foarte mult și vom putea să începem cât se poate de repede lucrările de proiectare și construire a Terminalului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Comisia de licitație din cadrul CJ Brașov a pregătit toate documentele care compun dosarul achiziției spre a fi transmise la CNSC. Conform normativelor în vigoare, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor are la dispoziție 15 de zile de la primirea documentației pentru analiza acesteia, termen care poate fi prelungit în cazuri temeinic justificate.

În altă ordine de idei, Consiliul Județean Brașov a încheiat procedurile de achiziție pentru două dintre cele trei autovehicule destinate Aeroportului Internațional Brașov. Este vorba despre o autospecială de pompieri echipată cu agenți complementari pentru intervenție rapidă și o autospecială dotată cu agenți complementari și echipament de descarcerare.

Achiziția s-a desfășurat pe loturi distincte, pentru fiecare utilaj în parte fiind depuse câte două oferte. Firma SC Grădinariu Import Export SRL a fost declarată câștigătoare, ea urmând să furnizeze ambele autospeciale la prețul total de 5.064.640 lei. Astfel, o autospecială costă 2.128.000,00 lei, fără TVA (2.532.320 lei inclusiv TVA).

Sari la conținut